Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
12 diétás trükk
  2023-10-20 06:04:37, péntek
 
  1. NE HAGYD KI A REGGELIT!
A legtöbb tudományos kutatás arra jutott, hogy a reggeli elhagyása egyáltalán nem fogyaszt. Hiába spórolsz meg így pár kalóriát, ha később farkaséhesen ,,bepótolod".

2. NEM MINDEGY, MIKOR ESZEL
A kronobiológiával, vagyis a testünk belső órájával kapcsolatos kutatások szerint nem csak az számít, mit eszel, de az is, mikor. A reggeli kalóriákat a nap folyamán gyorsabban elégeted, mint az estieket. Vagyis a reggelid, és még az ebéded is lehet bőséges, de a vacsora már diétás legyen.

3. NEGATÍV KALÓRIA
Aki zabkását reggelizik, sokkal tovább bírja étel nélkül, mint az, aki cukros gabonapelyhet eszik, vagy csak vizet iszik. Ez pedig azt is jelenti, hogy egész napra vetítve kb. 400 kalóriával vesz magához kevesebbet. Így működik a zabkása ,,negatív" kalóriája.

4. A BARNA ZSÍRSZÖVET A JÓ ZSÍRSZÖVET
A testünkben nem csak fehér zsírszövet van, amit leadni szeretnénk, hanem úgynevezett barna zsírszövet is, amelyik viszont segíti a zsírégetést. A barna zsírszövet a mellkas, a nyak és a váll régiójában található, és minél aktívabb, annál soványabb leszel. Ehhez pedig nem kell más, mint hogy egy kicsit fázz: ha 16,5 Celsius-fok a hőmérséklet, 164 kalóriával többet égetsz el egy nap alatt, mint 22 Celsius-fokon. Ha nem evéssel kompenzálsz, akkor ez évente akár fél kiló zsír leadását is jelentheti. De már 19 fokon is aktiválódik a barna zsírszövet zsírégető hatása, ez napi 100 kalória elégetését jelenti.

5. A KOFFEIN HASZNOS
Ha megiszol egy csésze teát vagy kávét, a következő egy órában 10 százalékkal több zsírt égetsz el. Erről árulkodik egy tanulmány, amely számszerűen is kimutatta, hogy egy csésze tea nagyjából 25 kalória elégetését jelenti. A kutatók szerint a tea aktiválja a barna zsírszövet zsírégető hatását, de a tea és a tej ilyen értelemben nem fér össze Egy csésze kávé nagyjából 17 plusz kalória elégetését jelenti.

6. EGYÉL PARADICSOMOT!
A paradicsom nemcsak ízletes, fogyókúrás zöldség, hanem a koleszterin-, a vérzsír- és a vércukorszintet is segít karban tartani. Ráadásul tele van antioxidáns hatású, gyulladásgátló vegyületekkel. Épp ezért akár minden étkezés előtt elfogyaszthatsz egyet.

7. RÁGCSÁLJ DIÓT
A diófélék éveket adhatnak hozzá az életedhez. Nem csak az öregedést lassítják, hanem a szívbetegségből, stroke-ból, daganatokból, légzőszervi betegségekből, cukorbetegségből és fertőzésekből eredő halálozás kockázatát is csökkentik, ráadásul teltségérzettel ajándékoznak meg.

8. FŰSZEREZD FEKETE KÖMÉNNYEL
A fekete kömény az indiai és a közel-keleti konyha egyik kedvelt fűszere, amelyet csak az utóbbi évtizedekben kezdtek alaposabban vizsgálni. Az eredmények biztatóak: napi egyetlen gramm elfogyasztása hatással van a koleszterinszintre és a testtömegindexre a menopauza után levő nők esetében.

9. ÍME, A ZSÍR-KONTROLLER
A zsírégetés folyamatát az AMPK nevű enzim szabályozza, amelyet például az almaecet segítségével aktiválhatunk. Az ecetet persze ne töményen fogyaszd, hanem tedd a salátaöntetbe, vagy egy pohár vízbe. Ez is egy remek diétás trükk.

10. FŐZD MEG A KRUMPLIT!
Az egyik leglaktatóbb étel a főtt krumpli, különösen, ha fehérjével, például sovány hússal együtt eszed.

11. A LEGJOBB DIÉTÁS TRÜKK: LÉGY AKTÍV!
Több kutatás is arra utal, hogy a fogyás szempontjából a mindennapi aktivitás veri a kemény edzéseket. Vagyis gyalogolj, lépcsőzz, állj a tömegközlekedésen - minél kevesebb időt tölts ülve! És egy rossz hír: a szex nem éget annyi zsírt, mint hittük.

12. KÖSS BARÁTSÁGOT A MÉRLEGGEL!
A sima fürdőszobai mérleg a legjobb segédeszköz. Kísérletezd ki, hogy milyen időközönként érdemes ellenőrizned a testsúlyod változását - a napi kettőtől a heti mérésig minden jó lehet!






 
 
0 komment , kategória:  Egészség 3.  
Címkék: cukorbetegségből, kronobiológiával, testtömegindexre, vércukorszintet, teltségérzettel, szívbetegségből, elfogyaszthatsz, gyulladásgátló, fertőzésekből, aktiválhatunk, betegségekből, salátaöntetbe, vegyületekkel, szempontjából, gabonapelyhet, elfogyasztása, farkaséhesen, paradicsomot, ellenőrizned, daganatokból, időközönként, évtizedekben, ajándékoznak, leglaktatóbb, segítségével, szabályozza, zsírégetést, százalékkal, kapcsolatos, kísérletezd, aktiválódik, hőmérséklet, úgynevezett, koleszterin, segédeszköz, antioxidáns, legtöbb tudományos, reggeli elhagyása, testünk belső, reggeli kalóriákat, zabkása „, barna zsírszövet, váll régiójában, kicsit fázz, csésze teát, kutatók szerint, csésze kávé, paradicsom nemcsak, diófélék éveket, öregedést lassítják, fekete kömény, közel-keleti konyha, HAGYD KI REGGELIT, MIKOR ESZEL, NEGATÍV KALÓRIA, BARNA ZSÍRSZÖVET JÓ ZSÍRSZÖVET, KOFFEIN HASZNOS, EGYÉL PARADICSOMOT, RÁGCSÁLJ DIÓT, FŰSZEREZD FEKETE KÖMÉNNYEL, FŐZD MEG KRUMPLIT, LEGJOBB DIÉTÁS TRÜKK, LÉGY AKTÍV, KÖSS BARÁTSÁGOT MÉRLEGGEL,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png ház  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png telefon  Az igazi szeretetért rendszeri...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Kaffka_Margit  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Neked tudnod kell  Erdőn  Png rózsa csokor  Szívem tiéd  Szép napot kívánok  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Png csokor  Adakozás  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  A Megváltó szolgálatában  Tanuld meg ezt a versemet  Alázat  A másik dolog,  Szabolcska Mihály – Ákác...  képre írva  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Rátalálsz  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png virág  Minden harmadik...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Minden harmadik...  Alázat  Nevem  Szívem  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  Németh László tollából  A másik dolog,  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Nevem  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Erdőn  A jó emberek mindig szépek mar...  Rátalálsz  Minden harmadik...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Adakozás  Mi lenne ha  Hazára minden embernek szükség...  Png kutya  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Egy bizonyos határt  Garai Gábor - Takarítás  Nagyi telefonál  Albert Einstein gondolata  Nevem  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Alázat  Zilahy Lajos gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szép álmokat!  Irgalom és ítélet  A sors  Egy bizonyos határt  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Garai Gábor - Takarítás 
Bejegyzés Címkék
legtöbb tudományos, reggeli elhagyása, testünk belső, reggeli kalóriákat, zabkása &#8222, barna zsírszövet, váll régiójában, kicsit fázz, csésze teát, kutatók szerint, csésze kávé, paradicsom nemcsak, diófélék éveket, öregedést lassítják, fekete kömény, közel-keleti konyha, utóbbi évtizedekben, eredmények biztatóak, menopauza után, zsírégetés folyamatát, almaecet segítségével, ecetet persze, pohár vízbe, remek diétás, egyik leglaktatóbb, főtt krumpli, fogyás szempontjából, mindennapi aktivitás, kemény edzéseket, tömegközlekedésen &#8211, sima fürdőszobai, legjobb segédeszköz, testsúlyod változását, napi kettőtől, heti mérésig, cukorbetegségből, kronobiológiával, testtömegindexre, vércukorszintet, teltségérzettel, szívbetegségből, elfogyaszthatsz, gyulladásgátló, fertőzésekből, aktiválhatunk, betegségekből, salátaöntetbe, vegyületekkel, szempontjából, gabonapelyhet, elfogyasztása, farkaséhesen, paradicsomot, ellenőrizned, daganatokból, időközönként, évtizedekben, ajándékoznak, leglaktatóbb, segítségével, szabályozza, zsírégetést, százalékkal, kapcsolatos, kísérletezd, aktiválódik, hőmérséklet, úgynevezett, koleszterin, segédeszköz, antioxidáns, kompenzálsz, számszerűen, légzőszervi, fürdőszobai, alaposabban, jelentheti, elégetését, folyamatát, mindennapi, zsírszövet, régiójában, barátságot, kevesebbet, testünkben, kalóriával, szeretnénk, reggelizik, fogyókúrás, paradicsom, egyáltalán, kontroller, változását, fehérjével, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 582 db bejegyzés
Összes: 34593 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3759
  • e Hét: 26049
  • e Hónap: 48316
  • e Év: 180870
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.